Zo voer je als manager een goed sollicitatiegesprek

Door: Margje Huizing 29-4-2019

Categorieën
:
Algemeen, Communicatie, Digital, Executive search, Marketing, Public,

Als manager van een digital-, marketing- of communicatieafdeling krijg je te maken met het aannemen of inhuren van nieuwe medewerkers. Oftewel: je voert sollicitatiegesprekken en moet een onderbouwde keuze maken waarom je een kandidaat aanneemt of afwijst. Hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit je sollicitatiegesprek haalt en de beste keuze maakt? Door een goede voorbereiding, een gestructureerd gesprek en het maken van een overwogen besluit. Hoe je dat doet, dat lees je hieronder in mijn tips!

1. De voorbereiding
Het sollicitatiegesprek is een van de belangrijkste stappen in de hele selectieprocedure, maar dat is natuurlijk niet het enige. De voorbereiding en de structuur van het interview zijn voorwaarden om het sollicitatiegesprek goed te laten verlopen.

2. Het interview 

3. Het besluit
Hoe maak je nu eigenlijk het besluit? Je hebt van tevoren bepaald wat jij belangrijk vindt in de matrix. Ga daarom terug naar het begin en weeg alle zaken tegen elkaar af. Door de structuur heb je een objectief beeld kunnen krijgen van de kandidaat en heb je alle benodigde informatie verzameld. Uiteraard weeg je alle zaken af tegenover de klik. Klik is een gevoel en ook daar moet je naar luisteren.

Neem daarnaast echt de tijd voor het maken van een keuze! In een gesprek kan iemand je enorm overdonderen met zijn/haar enthousiasme, maar als je achteraf voor jezelf de matrix invult lijkt de kandidaat toch op minder kwaliteiten aan te sluiten. Slaap er daarom echt letterlijk een nachtje over, dan is je eerste gevoel gezakt en maak je een objectievere keuze. Maar belangrijk: neem niet teveel tijd. Goede kandidaten zijn schaars, voor je het weet heeft hij of zij een mooi aanbod gekregen van de concurrent en is diegene van de markt. 

Kortom: zowel de voorbereiding en de afweging zijn net zo belangrijk als het gesprek zelf. Wanneer je daar tijd en energie in steekt, zal dit resulteren in de best overwogen keuze. Uiteraard zijn er veel stappen in het gehele sollicitatieproces die uit handen genomen kunnen worden. Mocht je daar vragen over hebben, kom ik graag met je in contact. Margje Huizing