Dit zijn de leukste Kerst commercials van 2018!

Door: Cheyenne Seraus 17-12-2018

Categorie├źn
:
Algemeen, Digital, Marketing,

Yes, we zitten weer midden in de leukste periode van het jaar namelijk: Kerst! Ook dit jaar werd er weer flink uitgepakt in retailland. En hoewel er toch een aantal vertrouwde tranentrekkers voorbijkomen, is het juist zo leuk dat bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo het iets anders insteken. Traditiegetrouw deel ik mijn 5 favoriete Kerst commercials! Welke is jouw favoriet?

 1. John Lewis
  Gaaf, met een hele mooie hoofdrol voor Elton John. Het verhaal is a-chronologisch: het begint namelijk in het nu en vervolgens zie je beelden van hem en zijn carrière en het eindigt op het moment waar Elton zijn kerstcadeau in ontvangst neemt, namelijk een piano. Een cadeau die zijn leven voorgoed heeft veranderd. Een mooie boodschap: Some gifts are more than just a gift.
 2. Visa
  #keepitlocal - Dit is niet zozeer de mooiste of meest creatieve commercial, met het oh zo herkenbare ‘All I want for Christmas is you’. Nee de boodschap is leuk, vergeet de lokale ondernemers niet en gebruik vooral je Visa bij betaling ;)
 3. Apple
  Gave animatie van een meisje die elke dag bezig is met haar passie, maar op één of andere manier te bang is om haar creaties te delen. Tot het moment dat haar hond ervoor zorgt dat al haar creaties op straat komen te liggen. Het mooie is dat de focus niet eens zo zeer op Apple ligt, maar op creativiteit en dit weten over te brengen.
 4. Macy’s
  Een astronaut die met Kerst helaas niet bij haar familie kan zijn tijdens de Kerst. Gelukkig is zij niet helemaal alleen, want Sonny, een kunstwerkje van haar dochtertje, is in haar gezelschap. Op eerste Kerstdag tijdens een videocall vraagt haar dochtertje om Sonny te openen, waarna sneeuw loskomt en de familie toch samen een kerstgevoel heeft.
 5. Jumbo
  Gewoon gezellig, waar echt de sfeer van gezellig samen Kerst vieren over wordt gebracht. Leuk, zonder te veel emo. Wat ik ook leuk vind: de link met de gesponsorde BN’ers. Ik bedoel, wie wil nou niet dat Max Verstappen ook bij jou aanschuift tijdens het Kerstdiner? @Jumbo kunnen jullie dat nog regelen?

Ik kan niet wachten tot Kerst en hoop dat jij met deze Kerst commercials ook goed in de stemming komt. Alvast hele fijne feestdagen en tot in 2019! Cheyenne Seraus