De best gelezen blogs van 2018

Door: Marit Berghout 16-1-2019

Categorieën
:
Algemeen, Communicatie, Digital, Marketing, Public,

We zijn met z’n allen alweer twee werkweken op weg in 2019, maar wij vinden het nog niet te laat om even terug te blikken op 2018. Want welke content werd het beste gelezen? Met stip op nummer 1 staat ‘Wat is het salaris van een marketeer?’. Dat begrijpen wij wel, want je wil toch graag kunnen vergelijken wat jij verdient ten opzichte van je vakgenoten. Daarnaast was er veel interesse voor blogs over detacheringsmogelijkheden, werken bij Rijksoverheid, het interimvak en digital ontwikkelingen. Mocht je deze hebben gemist afgelopen jaar, dan kun je ze hier alsnog lezen! 

 1. Wat is het salaris van een marketeer? 
  Het gemiddelde salaris van een marketingspecialist is €43.000. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen salarissen van junior, medior en senior marketingspecialisten. Benieuwd naar de verdeling? Je leest het hier.
   
 2. Voor deze 4 professionals is detachering de oplossing 
  Zit je in between jobs of wil je graag uitproberen of het interimbestaan iets is voor jou? Dan kun je bij SchaalX in dienst komen en aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Zo heb je wel de voordelen van het interimmen, maar niet de lasten van het ondernemerschap. Lees hier verder voor welke 4 professionals detachering een goede oplossing is.  
   
 3. Werken bij Rijksoverheid: 4 redenen waarom dat zo leuk is 
  Wil jij graag een maatschappelijke bijdrage leveren in je werk? Dat is een van de vier redenen waarom Rijksoverheid een interessante werkgever is. Bianca zette voor jou op een rij waarom het zo leuk is om bij Rijksoverheid te werken. Ben je er al van overtuigd? Houd dan hier onze vacatures in de gaten!
   
 4. Visie op het interimvak: professionals, opdrachtgevers en tarieven anno 2018
  We zien het allemaal: de toestroom van zzp’ers op de markt is enorm. Welke invloed heeft dit op tarieven? En hoe moeten opdrachtgevers hiermee omgaan? Hierover gaf Victor zijn visie en gaf een beschouwing over de interimmarkt anno 2018.
   
 5. 3 manieren om op de hoogte te blijven van de laatste digitale ontwikkelingen 
  Bij blijven in ons vak: hoe doe je dat? De ontwikkelingen gaan zo hard, dat het soms lijkt of je het niet kunt bijhouden. Digital consultant Yorn zette 3 tips op een rij hoe jij toch op de hoogte kunt blijven van de laatste digital ontwikkelingen.
   

Tot slot lazen jullie vorig jaar ook massaal de blogs over gratis digital events, maar inmiddels zijn die events allemaal voorbij. Wel gaan we hier natuurlijk mee door in 2019 en dus kun je binnenkort onze nieuwe aanbevelingen voor digital events weer verwachten. 

Welke onderwerpen zou jij graag terugzien in onze blogs? Laat het ons weten en wie weet zie je ‘m binnenkort op onze website!Marit Berghout