6 gratis digital events in september en oktober die een bezoekje waard zijn

Door: Cheyenne Seraus 16-8-2018

Categorie├źn
:
Algemeen, Digital, Marketing,

Wellicht ben je nog in een vakantiestemming, maar voor je het weet is het weer september. En dat betekent dat er weer veel events worden georganiseerd. Hoog tijd dus om jouw kennis weer bij te spijkeren en je te laten bijpraten over de trends en ontwikkelingen die op dit moment spelen. Ik heb 6 leuke events voor jou op een rijtje gezet: zit er een tussen voor jou?

1. Beeckestijn: Web 5.0 en het effect op de Online Marketingmix 2020 (Leusden)
Oke, dit event is niet in september, maar wil ik toch even noemen: op vrijdag 31 augustus organiseert Beeckestijn onder leiding van Patrick Petersen een clinic over de digital marketingmix 5.0. Deze marketingmix vormt de kern van het zesde deel van bestseller Handboek Online Marketing (HOM6) en voegt een extra dimensie toe aan de inzet van digital marketing en de prikkelende demanding customer. Wat je kunt verwachten tijdens deze clinic: inzicht in de noodzaak van platformdenken, de revolutie in engagement en klantrelatie en de focus op de ultieme customer experience met inzet van mixed reality.

2. Cross Media café: Online Radio & Podcast (Hilversum)
Op dinsdag 4 september organiseren Media Perspectives en Beeld & Geluid een speciale bijeenkomst over online radio en podcast in de Dutch Media Week. Traditionele radio verdwijnt niet, maar steeds meer mensen gaan online radio en podcast luisteren. In Nederland komen er steeds meer ‘internet only’ stations en groeit het aantal podcastluisteraars dagelijks. Radio en podcast maken wordt ook steeds toegankelijker en nichestations weten online hun luisteraars te bereiken. In het Cross Media Café krijg je in één middag een overzicht van verdienmodellen, succesverhalen en de laatste ontwikkelingen. Met in deze editie presentaties van onder andere Wilbert Mutsaers (Spotify) en Lindsay Mossink (Nu.nl). 

3. Big Data Expo (Jaarbeurs Utrecht)
Op woensdag 19 en donderdag 20 september vindt de Big Data Expo plaats in de Jaarbeurs. Een mooi moment om kennis te delen over big data. De hoeveelheid data groeit enorm snel, verandert continu en is vaak onsamenhangend en daarmee ongestructureerd. Hierdoor is er veel kennis en kunde nodig om deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen (binnen de juiste context). Kortom, big data vraagt om specialisten. De vraag is immers niet óf bedrijven inzichten uit big data zouden moeten halen, maar hóé ze het moeten aanpakken. De tweedaagse Big Data Expo heeft daarom als doel deze specialisten, uit verschillende big data-disciplines en van verschillende niveaus, samen te brengen. Kortom: dé manier om een goed overzicht te krijgen van alle mogelijkheden en trends op het gebied van big data.

4. Beeckestijn: Clinic Datascience & Marketing (Leusden)
We blijven nog even bij data: steeds meer organisaties willen data gedreven werken en wellicht jouw organisatie ook, maar wat houdt dat in? Op vrijdag 21 september krijg je antwoord op de vraag hoe je als organisatie data gestuurd kunt werken. Zo word je onder andere meegenomen in de trends en ontwikkelingen op het gebied van data en data science, waar de nadruk ligt op het opbouwen en toepassen van de juiste kennis en vaardigheden op het gebied data science, maar ook op het organiseren en toepassen van de juiste rollen op dit gebied. Zo krijg je inzicht in wat helpt bij data gestuurd werken en welke tooling daarvoor nodig is. Maar ook wat een data scientist en data analist daadwerkelijk doen en wat de verschillen tussen deze twee rollen zijn. Deze inzichten helpen je om te duidelijk te krijgen welke data professionals, kennis én vaardigheden jouw organisatie nodig heeft om echt data gedreven te kunnen gaan werken.

5. Digital BreaXfast: What about Blockchain? (Utrecht)
Weet jij wat Blockchain precies is en wat je ermee kunt? Het is een van de snelst groeiende vaardigheden waar op dit moment om wordt gevraagd. Het is dus van belang dat jij weet hoe je Blockchain kunt toepassen in jouw (toekomstige) werk. Daarom organiseren wij op donderdag 27 september het Digital BreaXfast. Tijdens deze meetup krijg je onder het genot van een gratis ontbijt de laatste kennis, ontwikkelingen en trends bijgespijkerd op het gebied van Blokchain onder leiding van digital professional Vincent Visser, founder van Growth Fixer.

6. Groothandel e-commerce event (Rotterdam)
Op donderdag 25 oktober komen e-commerce experts samen om hun kennis te delen over de groothandel e-commerce. Een mooie manier om met mede vakgenoten in contact te komen. Dus werk je bij een groothandel of verkoop je producten aan zakelijke klanten via jouw website? En ben je benieuwd naar alle trends in de markt en wil je leren van B2B cases? Dan is het Groothandel E-commerce Event in Rotterdam dé plek om geïnformeerd, geïnspireerd en geënthousiasmeerd te worden over groothandel e-commerce.

Weet jij al naar welke events je gaat? Of missen er nog events in dit lijstje? Laat het me dan zeker even weten! Cheyenne Seraus