Wat is het salaris van een marketeer?

Door: Marit Berghout 23-7-2018

Categorieën
:
Algemeen, Digital, Marketing,

De gemiddelde Nederlandse marketeer verdient €43.000 per jaar, inclusief vakantiegeld en op basis van een fulltime dienstverband. Hierbij gaat het om uitvoerende functies van marketingspecialisten, zoals (online) marketeers, direct marketeers en marketingmedewerkers, zo blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor Online Professionals 2018 van SchaalX en Intelligence Group. Het salaris van een marketeer is afhankelijk van het gevraagde ervaringsniveau in de functie, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen een junior, medior en senior profiel.

Het gemiddelde jaarsalaris van een junior marketingspecialist bedraagt €35.500 euro. Een medior marketingspecialist verdient €50.500 per jaar en een senior marketingspecialist verdient zo’n €58.000 euro per jaar. Wel geldt dat het salaris van een online specialist over het algemeen wat hoger ligt dan het salaris van de gemiddelde marketingspecialist. Dit komt doordat online professionals op dit moment enorm schaars zijn op de arbeidsmarkt.


Ben je benieuwd naar de gemiddelde salarissen van marketing managers? Houd dan onze social mediakanalen in de gaten, want binnenkort delen we deze informatie in onze nieuwe blog!

De Arbeidsmarktmonitor Online Professionals 2018 is een onderzoek naar demografie, schaarste, benadervoorkeuren, beweegredenen en het gedrag van Nederlandse online professionals. Wil je dit rapport ontvangen? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@schaalx.nl

Marit Berghout