Hoeveel verdient een online marketing professional?

Door: Char-Lee Nielen 30-7-2020

Categorieën
:
Algemeen,

Het aanbieden of vragen van een passend salaris is een belangrijk en veelbesproken onderdeel van het sollicitatieproces voor zowel werkgever als sollicitant. Hoeveel verdien je als online marketing professional gemiddeld en welk salarisaanbod kun je het beste doen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe medewerker? 

Als werving & selectie bureau hebben wij zicht op actuele salarissen. Meerdere factoren zijn van invloed op de hoogte van een salaris, waarbij de krapte op de arbeidsmarkt en de evolutie van een functie moeilijker in te schatten zijn dan andere factoren zoals opleidingsniveau en het aantal jaar werkervaring. 

Digital marketing als specialisme
Voor veel organisaties is het aantrekken van een goede online marketing professional van grote waarde. Processen uit de afgelopen periode laten zien dat de benchmark in salaris voor een online marketing professional met 5 tot 6 jaar werkervaring al rond de € 4546 per maand ligt, exclusief vakantiegeld. Voor professionals met zes tot tien jaar werkervaring ligt het gemiddelde salaris rond de € 5061 per maand. 

Opleidingsniveau 
Naast werkervaring is ook de vooropleiding van invloed op het salaris. We zien dat online marketing professionals met een wo-achtergrond gemiddeld meer verdienen dan kandidaten die op hbo-niveau zijn opgeleid. 

Het juiste salaris voor de juiste situatie
De gemiddeldes in dit artikel zijn gebaseerd op onze cijfers over werving & selectie in 2019 en 2020. In iedere individuele situatie kunnen factoren meespelen die niet in een gemiddelde te vatten zijn. 

Ben jij benieuwd welk salaris bij jouw situatie past? Met meer dan 15 jaar ervaring in werving & selectie voorziet SchaalX jou graag van passend advies voor elke fase van het werving & selectie proces. Wil jij ondersteuning bij het vinden van een baan of personeel? Neem dan contact op met onze consultants, zij helpen je graag verder! 

Char-Lee Nielen