Zoek
Generic filters
Wil jij niet dag in dag uit hetzelfde doen? Heb je behoefte aan afwisseling en uitdaging? Je bent hierin niet alleen. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet in de dagelijkse sleur belandt? Groei je door naar een andere functie, wissel je van bedrijf of is detachering misschien iets voor jou? Er zijn veel manieren om voor afwisseling en uitdaging te zorgen. Maar hoe zet jij de next step?

 Afwisseling en uitdaging, Angela weet er alles van. Als SchaalX Interim Professional werkt Angela op dit moment bij de Hartstichting als Online Marketeer. Al tijdens het Digital Marketing Traineeship ontdekte ze hoe detachering haar de afwisseling en uitdaging geeft die ze zoekt in een baan. Doorstromen naar het SchaalX Medior Programma was daarom voor haar de ideale next step. Benieuwd hoe detachering jou de uitdaging en afwisseling kan geven die je zoekt? Angela vertelt je er graag meer over.

Waarom is afwisseling voor jou zo belangrijk?
“Voor nu, dus in het begin van mijn carrière, vind ik de afwisseling heel erg leuk. Juist omdat ik door het Digital Marketing Traineeship en het SchaalX Medior Programma bij bedrijven en op functies terechtkom waar ik normaal niet zo snel was gekomen. Door op meer plekken te werken, leer ik veel meer en doe ik breder kennis op dan dat ik had gedaan als ik tot nu toe maar bij één werkgever had gewerkt. Dus voor nu vind ik de vele afwisseling en het werken bij verschillende opdrachtgevers een hele goede stap om uit te vinden wat ik wil, wat bij me past, waar mijn krachten liggen en waar ik nu écht enthousiast van wordt. Op den duur kan ik me wel voorstellen dat ik voor een langere tijd bij een bedrijf wil neerstrijken. Met name omdat ik veel waarde hecht aan het team waar ik in werk en als je steeds maar ergens tijdelijk werkt, bouw je toch minder een band met elkaar op.”

Lees verder

Op wat voor gebied in je werk zoek je met name afwisseling?
“Op dit moment vooral op inhoudelijk gebied. Ik wil veel leren over de onderwerpen waar ik in ben geïnteresseerd en ben benieuwd verschillende rollen eruitzien. Soms zie je bijvoorbeeld dat een bepaalde rol een hele andere invulling heeft bij een ander bedrijf en een functietitel dus niet altijd evenveel zegt. Ook het soort bedrijf en team vind ik voor nu leuk om in af te wisselen, al had ik hier van tevoren wel al meer een idee bij in wat voor bedrijf en team ik het meest zou passen. Zo geef ik de voorkeur aan een informeel bedrijf en krijg ik het meeste energie van het werken in een jong en gemotiveerd team dat trots is op wat ze doen en waar je het ook buiten werk goed mee kunt vinden.”

Om welke redenen hecht jij veel waarde aan jezelf uitdagen?
“Wanneer je jezelf regelmatig uitdaagt, blijf je actief en wordt het niet snel saai. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en later met trots terug te kunnen kijken op de dingen waar ik in ben gegroeid. Een leuk en simpel voorbeeld hiervan is het opnemen van de telefoon. Vroeger vond ik dit verschrikkelijk en probeerde ik het te vermijden en nu als iemand belt, wil ik zo snel mogelijk opnemen omdat ik oprecht nieuwsgierig ben naar wat diegene te zeggen heeft. Het leuke van werken in verschillende bedrijven is ook dat je toch steeds ergens nieuw binnenkomt en weer je plekje moet vinden. Als je dat een aantal keer doormaakt, zie je al heel snel welke vooruitgang je hierin maakt en hoe je je ontwikkelt.”

Naar wat voor uitdaging ben je op zoek en waarom?
“Dat is voor mij heel breed, maar vooral op inhoudelijk vlak. Ik wil heel veel leren over data analyse en conceptontwikkeling en langzaam richting de expertrol gaan. Beide vind ik heel interessant en krijg ik veel energie van, dus ik zou heel graag op een functie zitten waar ik deze passie in kwijt kan. Daarnaast wil ik mezelf ook op persoonlijk vlak uitdagen, bijvoorbeeld door uit te vinden hoe ik mijzelf het beste presenteer. Enkele voorbeelden hiervan zijn mezelf uitdagen, meer het voortouw nemen tijdens meetings, mezelf meer laten zien en mijn ideeën delen zonder dat ik me druk maak over wat anderen hier mogelijk van vinden.”

Hoe zorg jij voor afwisseling en uitdaging in je carrière?
“Tijdens mijn deelname aan het Digital Marketing Traineeship het SchaalX Medior Programma wordt er door SchaalX voor genoeg afwisseling en uitdaging gezorgd. Ik leer hier veel van en ik merk dat het me ook helpt om mezelf steeds beter te leren kennen en uit te vinden wat ik nu echt wil. Als ik zelf een baan ga zoeken zou ik het heel belangrijk vinden dat mijn werk opleidingsmogelijkheden biedt waar je niet alleen budget, maar ook de tijd voor krijgt. Ook vind ik het belangrijk dat ik bij een bedrijf werk waar ik dingen leer en niet alleen maar dingen doe die ik al eens heb gedaan. Dus dat ik ook de ruimte krijg om nieuwe dingen op me te nemen én de daarbij behorende verantwoordelijkheid krijg.”

 

Benieuwd naar meer ervaringen?

Download het What’s neXt magazine!

”Door op meer plekken te werken, leer ik veel meer en doe ik breder kennis op dan dat ik had gedaan als ik tot nu toe maar bij één werkgever had gewerkt.”

Het is tijd...
...voor werken en gezelligheid

Ga jij nog elke dag fluitend naar het werk? Marnix wel!

Lees er alles over in de blog van Marnix!

...om weer te groeien, leren en ontwikkelen

Hoe zet Jeroen zichzelf centraal?

Lees het in de blog van Jeroen!

...voor flex met de zekerheid van vast

Waarom Marieke de overstap naar flex maakte? En waarom dit de beste keuze van haar carrière was?

Lees hier de blog van Marieke!

... om te gaan

Waarom het voor Rens tijd was om te gaan?

Lees hier de blog van Rens!

...om te ontdekken wat je écht wil

Hoe begin je de zoektocht om te ontdekken wat je nou écht wil? Angela vertelt je alles over haar zoektocht.

Je leest hier Angela’s blog!