Zoek
Generic filters
Is het tijd om te gaan? Na een aantal jaren werkervaring, komt deze vraag in je op. Hetzelfde project voor de vijfde keer opgestart, de prikkel van het nieuwe verdwijnt en je werk wordt routine. Daarnaast hoor je ongetwijfeld om je heen dat je tegenwoordig niet te lang meer ergens moet blijven plakken. Van familie, vrienden of misschien zelfs collega’s. Maar hoe zet je die next step?

Rens kan je er alles over vertellen. Na zijn eerste paar jaar in het werkveld besloot hij dat het tijd was voor de next step. Nu werkt hij SchaalX Interim Professional als communicatieadviseur bij het UWV. Hoe kwam hij erachter dat het tijd was om te gaan? En hoe heeft hij de knoop doorgehakt?

 Waaraan merk jij dat het tijd is voor jou om te gaan?
“Ik merk dat als ik ‘te lang’ ergens zit, de prikkel van het nieuwe en uitdagende langzaam minder wordt. Het allerleukste vind ik om dingen vanaf het begin op te zetten, te ontwikkelen of te verbeteren. Ik kijk graag ergens naar met een frisse blik, verbeter het, en kijk met trots terug op wat ik achterlaat voordat ik weer naar de volgende uitdaging ga. De meeste energie haal ik uit weten dat het nu écht beter is dan toen ik met het project begon. Een andere reden is dat als je ergens langer rondloopt je een beetje vastroest in de structuren van een bedrijf. Je verliest dan het ‘anders denken’ en het ‘anders doen’. Wanneer je ergens nieuw binnenkomt, kom je toch sneller met ideeën en zie je eerder manieren om dingen anders aan te pakken.”

 Wanneer maakte jij de keuze om de volgende stap te zetten in je carrière?
“Na mijn eerste paar jaar in het werkveld stond ik voor de vraag: ‘wat wil ik nu eigenlijk?’. Ik had de optie om door te gaan in de overheidssector waar ik werkzaam was of om verder te kijken naar andere uitdagingen. Ik koos voor het laatste en kwam al snel uit bij detachering. Het nemen van een kijkje in de keukens van verschillende bedrijven, de vele nieuwe indrukken en het snel opdoen van veel ervaring sprak mij enorm aan. Ik heb met meerdere detacheringsbureaus gesproken, maar uiteindelijk voor SchaalX gekozen. Dit omdat de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding en de focus op het leren van én met elkaar mij erg aantrok. Dit gaf mij het idee dat ik met dit SchaalX Medior Programma veel meer en sneller zou groeien.”

Wat zijn de belangrijkste dingen waar je naar zoekt in een nieuwe uitdaging?
“Ten eerste de groeimogelijkheden, maar ook hoe uitdagend het is en of het echt iets nieuws biedt voor mij. Het liefst doe ik iets wat ik nog niet heb gedaan of waar ik me weer helemaal in kan vastbijten waardoor ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk dat mijn volgende opdracht niet te makkelijk is. Ik hou ervan om juist die stap extra te zetten, iets aan te nemen wat misschien nét iets te hoog is gegrepen en mezelf uit te dagen om verder te groeien. Ik weet dat het goed zit wanneer ik met spanning mijn eerste dag in ga. Dat ik het idee heb dat mensen vanalles van mij verwachten en ik toch een beetje onzeker word of ik het wel kan. Wanneer ik ondanks die lichte twijfel toch kan presteren en iets moois weet neer te zetten waar ik trots op ben. Dan voel ik mij op mijn best.”

Hoe ben jij van plan dit aan te pakken in je verdere carrière?
“Ik denk dat ik ergens een langere periode zou kunnen blijven zitten wanneer ik ergens écht de vrijheid krijg om een langetermijnvisie te ontwikkelen en wanneer het echt iets innovatiefs is. Als ik ergens de kans krijg om binnen een bepaald budget een uitdagende opdracht uit te voeren binnen, zeg vijf jaar, en zelf mag weten hoe ik dat doe, lijkt me dat wel heel vet. Zoals ik het nu voor me zie wil ik de komende tijd nog via een detacheringbureau werken zodat ik ervaring kan opdoen bij verschillende bedrijven. Misschien dat ik op een gegeven moment ergens blijf hangen waar ik in vaste dienst ga voor een aantal jaar. Uiteindelijk wil ik weer op basis van opdrachten werken, maar dan als zzp’er. Dan zou ik alleen de opdrachten eruit kiezen die me het allerleukste en uitdagendste lijken. Maar dit is absoluut niet in beton gegoten hoor.”

Wat raad je andere mediors aan die twijfelen of het voor hun tijd is om te gaan?
“Wanneer je niet zeker weet welke kant je op wilt in je carrière, raad ik je aan om in gesprek te gaan met een detacheringsbureau zoals SchaalX. Kijk wat zij jou kunnen bieden en hoe zij jou kunnen helpen om uit te vinden wat echt bij je past. Het mooie van het SchaalX Medior Programma is dat je ongeveer elk half jaar een nieuwe klus krijgt waardoor je steeds opnieuw wordt uitgedaagd en ervaring kunt opdoen bij verschillende bedrijven. Nu werk ik bijvoorbeeld bij het UWV, wat ik erg leuk, afwisselend en uitdagend vind. Maar ik vind het ook heel leuk dat ik weet dat ik hierna bij een heel ander soort bedrijf terecht kan komen.“

 

Benieuwd naar meer ervaringen?

Download het What’s neXt magazine!

“Na mijn eerste paar jaar in het werkveld stond ik voor de vraag: ‘wat wil ik nu eigenlijk?’

Het is tijd...
...voor werken en gezelligheid

Ga jij nog elke dag fluitend naar het werk? Marnix wel!

Lees hier de blog van Marnix!

... voor afwisseling en uitdaging

Benieuwd hoe Angela zorgt voor genoeg afwisseling en uitdaging in haar werk?

Lees hier de blog van Angela!

...om weer te groeien, leren en ontwikkelen

Benieuwd hoe Jeroen zichzelf centraal zet?

Lees hier de blog van Jeroen!

...voor flex met de zekerheid van vast

Benieuwd waarom Marieke de overstap naar flex maakte? En waarom dit de beste keuze van haar carrière was?

Lees hier de blog van Marieke!

...om te ontdekken wat je écht wil

Hoe begin je de zoektocht om te ontdekken wat je nou écht wil? Angela vertelt je alles over haar zoektocht.

Je leest hier Angela’s blog!