3 redenen om volgend jaar ook mee te doen met de Ramadan

Geschreven door Sümeyye Er op 10 Jul 2017
Categorieën: Algemeen

Ruim een maand geleden deelde ik mijn eerste SchaalX blog over mijn voorbereiding op de Ramadan met een kantoorbaan: hoe zou dat zijn, houd ik het vol en welke hobbels zou ik tegenkomen? Zoals beloofd deel ik ook na afloop hoe ik het nu daadwerkelijk heb ervaren. En er is maar één concluderende les die ik mee kan geven: doe volgend jaar net als ik mee aan de Ramadan!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de tijd is enorm snel gegaan en het is me ontzettend meegevallen. Vooral de motivatie van mijn collega’s deed me heel goed. Het ultieme doel om vol te houden was wel dat ik kon uitkijken naar een afsluitend SchaalX Suikerfeest: hier keek ik oprecht de hele maand naar uit en heeft me extra gemotiveerd om door te gaan. Maar natuurlijk had ik ook mijn moeilijke momenten: 

  • In mijn eerste week van de Ramadan werd op kantoor een nieuw fruit initiatief geïntroduceerd: gratis fruit voor iedereen. Jammer genoeg kon ik pas na de Ramadan proeven hoe lekker dat is. 
  • De lunchpauzes zijn toch wel confronterende momenten, maar ik wisselde deze tijd af: soms ging ik een rondje wandelen, dat deed me echt goed, en soms werkte ik gewoon lekker door. 
  • Na een werkdag om 17.00 uur naar huis, en dan… nog 5 uur wachten tot ik mocht gaan eten. Die tijd was eigenlijk het langste voor mijn gevoel en hier moest ik me echt doorheen bijten (dus niet letterlijk helaas). 
  • Omdat ik overdag niks at en dronk, had mijn lichaam niks te verteren en dus had ik het enorm koud (zelfs tijdens de tropische temperaturen) en dus was het altijd uitvechten of de airco uit mocht. Een tip voor jou volgend jaar: kleed je goed aan op kantoor! 

Maar, zoals de titel van mijn blog al doet vermoeden, overheersen de positieve ervaringen: 

  • Voor het eerst heb ik meegemaakt dat er (buitenshuis) zo veel aandacht werd besteed aan de Ramadan: collega’s die iedere dag weer vroegen hoe het met me ging, een Ramadan kalender maakten en een Suikerfeest lunch organiseerden (met een ramadan taart!). Dat was toch wel echt de kers op de taart!
  • In die vier weken tijd ben ik zelfs een beetje afgevallen, dat is toch mooi meegenomen ;) 
  • Na afloop merk ik ook dat ik een stuk minder behoefte heb aan suiker en fastfood, dus ik hoop dat dat zo blijft! 

Al met al raad ik het iedereen aan om volgend jaar ook mee te doen met de Ramadan, want het is prima te combineren met een kantoorbaan! [bteaser]Sümeyye Er[/bteaser]

Reageer

Gepubliceerd op 9-5-2018 16:15
Joyce Bastiaans
Gepubliceerd op 25-4-2018 11:00
Ilse van den Hoven
Gepubliceerd op 16-4-2018 15:50
Cheyenne Seraus
Bekijk alle blogs
"Wij maken gebruik van cookies om onze website goed te laten werken. Daarnaast maken we gebruik van cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden, jou de mogelijkheid te geven om berichten vanaf onze website te delen via social media en om relevante content of vacatures te kunnen tonen op websites van anderen. Door ‘akkoord’ te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie over onze cookies lees je in onze privacyverklaring "