In de wachtstand bij een reorganisatie, het is een eigen keuze!

Geschreven door Jolanda Heusschen op 16 Mar 2017
Categorieën: SchaalX MT

blog_image:article_schaal_148999975158cf97876e681.jpg:end_blog_imageAls recruitment consultant kom ik het natuurlijk veel tegen: mensen die te maken krijgen met een eenmalige reorganisatie of een stroom van opeenvolgende organisatietransities. Deze mensen komen ongewenst ‘in de wachtstand’ en gaan een lange periode van onzekerheid over hun toekomst tegemoet. Waarom blijven zoveel werknemers in deze ‘wachtstand’?

Natuurlijk zijn er medewerkers met de wens om te blijven, omdat ze veel kansen zien voor zichzelf in de nieuwe organisatie. Maar vaak blijkt (financiële) zekerheid een belangrijke rol te spelen. “Ik houd het nog wel even vol, want ik verdien zoveel, dat ga ik ergens anders nooit verdienen." "Als ik nu wegga, dan loop ik misschien een goed sociaal plan mis.” “Ik zou wel willen starten met een eigen onderneming, maar dan loop ik risico met het ontvangen van mijn WW-uitkering.” “Ik wacht eerst af of ik mag blijven en daarna zie ik wel verder." Mensen hebben dus veel redenen waarom ze op hun oude, onzekere ‘honk’ blijven en varen op 'ratio' in plaats van hun 'hart' volgen. Bepaald niet de leukste periode, want het betekent niet alleen veel onzekerheid voor medewerkers, maar de hele organisatie staat in de ‘wachtstand’. De investeringen worden op een lager pitje gezet, zeker als het gaat om marketing- en communicatiebudgetten, en er worden geen grote beslissingen meer genomen. Meestal duurt dit wachten een jaar of zelfs meerdere jaren als het gaat om opeenvolgende reorganisaties, zoals nu in de financiële dienstverlening of telecombranche het geval is.

Eigenlijk zet je je leven dan 'in de wachtstand'. Je wacht totdat je geen recht meer hebt op de uitkering of je wacht totdat je werkgever de beslissing voor je neemt. Je stelt je eigen keuzes uit. En is dat wat je wilt? Voelt het niet veel beter om zelf een bewuste keuze te maken? Je hart te volgen en weer zelf in de “drivers seat” te gaan zitten?

Ik weet het, het is gemakkelijk praten vanaf de zijlijn, dan weet je het altijd beter ;). Zelf heb ik tien jaar geleden de bewuste keuze gemaakt om als marketeer te kiezen voor het werving- en selectie vak en heb daar nog steeds geen spijt van. En natuurlijk is elke situatie weer net even anders, maar gelukkig hoor en zie ik ook steeds meer mensen om me heen die bij aanstormende reorganisaties het heft in eigen hand nemen.

Als je ‘bewust’ wilt wachten bij een reorganisatie, is dat natuurlijk een goede keuze. Als die maar past bij wat je echt wilt. Als het duidelijk is dat je niet meer blij bent met de bedrijfscultuur, organisatie, uitdaging die hier ligt of twijfelt over je vakgebied, ga dan niet zitten afwachten. Ga dan zelf op zoek naar wat je echt wilt. Er zijn meer dan voldoende loopbaancoaches die je hierbij kunnen helpen. Het leven is te kort om hele dagen bezig te zijn met werkzaamheden of een omgeving waar je geen energie van krijgt.

Ga op zoek naar die nieuwe baan, je nieuwe passie of begin naast je huidige werk voor jezelf. Start met een studie en begin met je omscholing als je het roer echt helemaal om wilt gooien. Als je eenmaal de stap hebt genomen, weet ik zeker dat het moment komt dat je zegt, had ik dit maar veel eerder gedaan.

En natuurlijk helpt het als je een (kleine) financiële buffer hebt. Dat je iets achter de hand hebt voor het opzetten van je eigen bedrijf, voor die baan met minder salaris, voor die opleiding die je wilt volgen of voor die coach die je wilt inschakelen. Dan ben je in elk geval financieel in de gelegenheid om onafhankelijke keuzes te maken.

In de wachtstand bij een reorganisatie, het is een eigen keuze!

Jolanda Heusschen

Reageer

Gepubliceerd op 24-3-2017 12:08
Marloes Boegheim
Gepubliceerd op 16-3-2017 18:54
Jolanda Heusschen
Gepubliceerd op 10-3-2017 11:59
Nathalie Colom y Vicens
Gepubliceerd op 23-2-2017 13:07
Gepubliceerd op 9-2-2017 13:17
Tess van Olst
Gepubliceerd op 24-3-2017 12:08
Marloes Boegheim
Gepubliceerd op 16-3-2017 18:54
Jolanda Heusschen
Gepubliceerd op 10-3-2017 11:59
Nathalie Colom y Vicens
Gepubliceerd op 9-2-2017 13:17
Tess van Olst
Bekijk alle blogs
SchaalX gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close