Karin werkt!

Geschreven door Karin van Schouten op 21 Apr 2017
Categorieën: Algemeen

Karin van Schouten volgde vorig jaar bij SchaalX de masterclass ‘45+ en high potential’. Hierna is zij via SchaalX aan de slag gegaan bij Aegon, waar ze inmiddels met veel succes haar opdrachten heeft afgerond. In deze blog vertelt Karin over haar ervaringen en deelt ze haar learnings.

Een jaar geleden had ik de twijfelachtige luxe van “onafzienbare” vrije tijd. Grappig dat mensen denken dat dat iets fijns is, terwijl ik het een heel nare ervaring vond. We hebben het namelijk over Zelfstandig Zonder Werk. ZZW i.p.v. ZZP. En naar mijn mening veel te lang. In deze situatie leerde ik mezelf heel goed weer op te staan als ik gevallen was. De Epke Zonderland experience.

Ik had veel geprobeerd om weer aan de slag te komen in een moeizame arbeidsmarkt. Veel adviezen gevraagd en gekregen, veel gesprekken gehad, veel netwerkactiviteiten ontwikkeld, veel goede tweede geweest ook. Maar het gaat erom goede eerste te worden. Ik ga namelijk alleen maar voor goud.

Een jaar geleden las ik over de workshop die SchaalX organiseerde voor 45+ hoger opgeleide vrouwen. Ik schreef mij in. Mijn inzet: op z’n minst een leuke dag met veel min of meer gelijkgestemden en enkele bruikbare inzichten. Op z’n best: een netwerk dat leidt naar nieuw werk. Zo werkte het voor mij.

In de zomer benaderde SchaalX me voor een tijdelijke baan als projectleider communicatie bij Aegon. Gedetacheerd door SchaalX, 32 uur voor 8 maanden. De sollicitatieprocedure was ultra kort: “Je was gewoon de beste, ik wist het direct” zei Aegon. Ik was er sowieso klaar voor. Vervolgens wel een lang aannameproces. De sponsor moest nog even gevonden worden binnen Aegon. En Aegon is dan best groot. Het werd 24 uur voor vier maanden, de goedkope versie, zei iemand.

Dus zo begon ik met smaak aan mijn projecten bij Aegon in Leeuwarden. “Je ziet vanzelf wel of er meer werk achteraan komt”, dacht ik. Grappig hoeveel nieuwe energie die wetenschap alleen al je geeft.

Nieuwe outfits aangeschaft voor “the sharper image”. Nog even extra genieten van de afzienbare vrije tijd. Ik startte in oktober met veel zin aan twee mooie, grote projecten die in vier maanden een heel eind gevorderd zouden zijn. Twee mooie projecten van wel heel uiteenlopende aard.

  1. Het Nieuwe Werken, flexibel samen werken (cultuur) en de verhuizing naar een nieuw pand in één project. En een opening erachteraan.
  2. Voor 1,2 mio klanten het jaaroverzicht van de Aegon producten over 2016 op tijd, duidelijk en integraal op de (digitale) deurmat krijgen. Jaaroverzichten, waarvan de input uit alle hoeken en gaten van zo’n pluriform bedrijf met heel vele bronsystemen moet komen.

Ik was er best een tijdje uit geweest en moest er ook wel weer even inkomen. Zo’n groot bedrijf is complex ingericht. Met eindeloos veel specialismen en eindeloos veel mensen die dat specialisme als belangrijkste bezigheid hebben. Veel techniek, fiscaal, juridisch, belastingtechnisch en financieel technisch. Maar ook de communicatie is ingedeeld in veel specialismen. Leerzaam projectmanagement werk dus. Gelukkig had ik eerder veel ervaring opgedaan met complexe organisaties.

Gaandeweg kwamen er wat projecten bij. Het bedenken van het projectproces en het aansturen van alle betrokkenen vind ik een heel leuk aspect. Maar ook het opleveren van wat we in goed Nederlands wel  “deliverables’ noemen, is hartstikke leuk. En met elkaar successen vieren, is misschien nog wel het leukste. Hebben we óók gedaan.

Deze ervaringen staan mooi op mijn cv. Het zoeken naar nieuwe uitdagingen is makkelijk vanuit een bestaande job dan zonder. Ik vind het heerlijk om weer met mijn vak bezig te zijn en mijn ervaring in te brengen. Het geeft zoveel energie! Maar ik zie deze opdracht ook als een springplankje naar meer. Meer werk, meer ervaring, meer bijdrage, meer successen vieren, meer geluk. Uitgeleerd ben je nooit.

Learnings voor jou:

  1. Sta op als je valt
  2. Vis eens in een andere vijver
  3. Brei door aan je netwerk
  4. Leer van elke nieuwe ontmoeting
  5. Lekker doorzwemmen in 2017

Mariëlle Bevers, Hoofd Communicatie Aegon, over Karin: “Karin is echt een professional; staat haar mannetje, is analytisch en een prettige vrouw in de omgang. Legt gemakkelijk contact en is nieuwsgierig. Ze heeft bij ons de hele verhuizing van locatie Leeuwarden communicatief begeleid, ze heeft een voorstel interne communicatie voor mij gemaakt en heeft een lastig project succesvol afgerond met betrekking tot het verzenden van jaaropgaven (dat vaak fout gaat!). Een volgende opdrachtgever mag in zijn handjes knijpen met haar!”

Geïnspireerd of klaar voor meer? Karin is bereikbaar op 06-22527958 en via LinkedIn.

Op dinsdag 6 juni organiseert SchaalX opnieuw de masterclass 'Personal branding: waar ben jij nu écht goed in?' Kijk hier voor meer informatie! 

[bteaser]Karin van Schouten[/bteaser]

Reageer

Gepubliceerd op 25-4-2018 11:00
Ilse van den Hoven
Gepubliceerd op 16-4-2018 15:50
Cheyenne Seraus
Gepubliceerd op 11-4-2018 9:59
Cheyenne Seraus
Gepubliceerd op 7-3-2018 11:15
Cheyenne Seraus
Gepubliceerd op 25-4-2018 11:00
Ilse van den Hoven
Gepubliceerd op 16-4-2018 15:50
Cheyenne Seraus
Gepubliceerd op 11-4-2018 9:59
Cheyenne Seraus
Gepubliceerd op 7-3-2018 11:15
Cheyenne Seraus
Bekijk alle blogs
SchaalX gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?